Univerzitní hala bude hostit basketbalový šampionát žáků

Velkou přehlídkou nadějných basketbalistů bude finálový turnaj mistrovství republiky žáků do 13 let. Ve sportovní hale Univerzity Palackého bude o domácí titul od 10. do 12. května usilovat dvanáct nejlepších týmů, které si postup do rozhodujících zápasů vybojovaly v regionálních soutěžích. Chybět nebude ani výběr BCM Olomouc, vítěz středomoravského přeboru.

„Během turnaje na sebe narazí ty nejlepší mládežnické kluby, které se nadějným basketbalistům věnují dlouhodobě. Potvrzuje to i skutečnost, že si start v Olomouci vybojovalo hned šest z loňských čtvrtfinalistů,“ uvedl za pořádající BCM Olomouc Matěj Strniště.

Týmy byly rozděleny do čtyř skupin. V áčku proti sobě nastoupí Tygři Praha, Písek a Prostějov, v béčku USK Praha, Skokani Brno a domácí výběr. Ve skupině C budou o postup usilovat hráči Děčína, Opavy a Brandýsa nad Labem a v déčku si to rozdají výběry Ostravy, Pardubic a Plzně.

„Hraje se systémem každý s každým, do čtvrtfinále postoupí dva nejlepší. Poslední týmy budou hrát o 9. až 12. místo,“ přiblížil systém turnaje Strniště. „První dva dny budou úvodní zápasy zahájeny v 9 hodin a hrát se bude na dvou hřištích. V neděli budou zápasy o konečné umístnění startovat v 8.30, finále je na programu ve 13 hodin,“ dodal organizátor velkého basketbalového svátku v univerzitní hale.

Zpět na aktuality
03. 05. 2024