Mladí basketbalisté na mistrovství republiky vybojovali čtvrté místo

Bez medaile, ovšem s pocitem dobře odvedené práce, odcházeli z palubovky po posledním utkání mistrovství republiky basketbalisté BCM Olomouc v kategorii do 13 let. V nabité konkurenci skončili v univerzitní hale na čtvrtém místě, kousíček od stupňů vítězů.

Olomoucké naděje dokázaly vyhrát těžkou základní skupinu, když porazily pozdější finalisty USK Praha 61:55 a brněnské Skokany 56:48. Ve čtvrtfinále domácí výběr přehrál v poměru 59:48 Lokomotivu Plzeň a vybojoval si postup do zápasů o medaile. V semifinále byl nad síly Olomouce tým Tygři Praha. Pozdější mistr zvítězil 65:35. V duelu o 3. místo. Mladí basketbalisté BCM drželi dlouho krok s Brandýsem nad Labem, nakonec ale prohráli 45:55 a museli bronzové medaile přenechat svým přemožitelům.

„Kluci se však rozhodně nemají za co stydět, předváděli skvělé týmové výkony, odehráli dobrá utkání s kvalitními soupeři a stali se příjemným překvapením turnaje. Načerpali mnoho cenných zkušeností a užili si fantastickou domácí atmosféru před zaplněnými tribunami,“ uvedl trenér týmu Kryštof Skula.

Zpět na aktuality
14. 05. 2024