Ostrý test nového týmu proti Pardubicím

Velice nepříjemného protivníka přisoudil basketbalistům BK Olomoucko los úvodního kola Kooperativa NBL. V Čajkaréně přivítají v sobotu 21. září od 18 hodin silné Pardubice, které budou po výrazné obměně kádru patřit mezi kandidáty na umístnění v první čtyřce tabulky nejvyšší domácí soutěže.

„Víme, že nás čeká těžký soupeř, který sice stejně jako my prošel velkou obměnou, získal ale velice kvalitní hráče. Sledovali jsme pardubické výkony v přípravě, byly opravdu dobré. V kádru našeho protivníka je řada výborných individualit, které ovšem hrají týmově. Na střídačce mají navíc trenéra, který v minulé sezoně dovedl Ústí nad Labem až do finále Kooperativa NBL. Přesto věřím, že do sezony vstoupíme úspěšně. Pracujeme na tom v každém tréninku,“ řekl před prvním utkáním trenér BK Olomoucko Andrew Hipsher.

Východočeský klub po minulé sezoně pořádně provětral kabinu. Odešla trojice cizinců Chatman, Škifić, Marshall a pět českých hráčů. Rozehrávač Tomáš Vyoral společně s křídelníkem Josefem Potočkem posílili ústeckou Slunetu. Perimetrový střelec Matěj Burda odešel do Písku. Kromě nich v klubu nepokračují ani křídlo David Pekárek a pivot Matyáš Vrábel. Z Nymburka naopak dorazil Luboš Kovář, z Kolína Filip Novotný. Na post rozehrávače Ondrřej Šiška z Brna. Do klubu se vrátil pivot Joey Brunk, nováčkem je křídelník Walter Williams, který přišel z kyperského Apollonu Limassol.

„Je to podobné, jako u nás,“ soudí rozehrávač Martin Nábělek, který se stal, společně s Adamem Gogou, novým kapitánem. „Na začátek ligy se těšíme. Utkání s Pardubicemi bude pro mě docela osobní, protože je vede Jan Šotnar, který mě vedl v Ústí,“ poznamenal kapitán BK Olomoucko.

Čajkaréna bude pro fanoušky otevřena již o půl páté, kdy bude probíhat prodej permanentek. K dispozici bude bohaté občerstvení. V poločase a mezi třetí a čtvrtou desetiminutovou budou nachystány doprovodné soutěže pro diváky.

Zpět na aktuality
20. 09. 2024