V cestě za důležitou výhrou stojí obrozená Slavia

Ve druhém domácím utkání v řadě basketbalisté BK Olomoucko přivítají v sobotu od 18 hodin v Čajkaréně pražskou Slavii. S týmem, který má zatím vyrovnanou bilanci tří výher a stejného počtu porážek a odložené utkání s Nymburkem, si to rozdají v rámci 8. kola Kooperativa NBL.

V minulém ročníku nejvyšší domácí soutěže sešívaní vyhráli pouze osm zápasů a o udržení mezi elitou museli bojovat v baráži. Po výrazné přestavbě kádru do nové sezony vstoupili mnohem lépe a v předchozích zápasech již dokázali porazit Ostravu, Děčín a Jindřichův Hradec a v průběžné tabulce jim patří sedmé místo.

„Soupeř hraje moderní a rychlý basketbal ve vysokém tempu. Tomu odpovídá i velká rotace hráčů na palubovce. Velkou porci minut dostává hned jedenáct hráčů, časté změny si budeme muset pohlídat. Naši hráči jsou kondičně dobře připravení, fyzicky se Slavii rozhodně vyrovnají. Pokud zopakujeme předchozí výkon proti Písku, budeme mít dobrou šanci na vítězství,“ míní trenér BK Olomoucko Andy Hipsher.

Pražané mají kvalitní a současně i perspektivní a vyrovnanou soupisku, ze které přece jen vyčnívá britský reprezentační rozehrávač Jelani Watson-Gayle. V současnosti je to nejlepší střelec soutěže s průměrem přes jednadvacet bodů na zápas. Dalším tahounem je 207 centimetrů vysoký pivot Jordan Dallas, další dvouciferný střelec Pražanů, který současně zapisuje v průměru téměř šest doskoků v každém utkání.

Zpět na aktuality
18. 10. 2024